Lískooříšková pralinka

nastal podzim a my jsme pro Vás připravili novou podzimní pralinku. Dlouho nám trvalo, než jsme našli to správné spojení lískového ořechu a čokolády. Vyzkoušeli jsme několik tipů čokolád a hledali jak dostat chuť  lískového oříšku do čokolády bez použití chemických dochucovadel. Asi po čtyřech měsících pomalého bádání nám nápad vnukl můj nejoblíbenější světový kuchař Heston Blumenthal. Opět jsme začali zkoušet a testovat a myslím, že jsme nakonec dosáhli kýženého cíle.

Kombinaci černé resp. bílé čokolády s mléčnou náplní jsme doplnili chutí  v cukru pražených oříšků a nahoru, jako třešinku na dort, posadili lískové jádro . Myslím, že už není potřeba zdůrazňovat , že se jedná jen o čistou kombinaci čokolády, oříšků, smetany a cukru.